29. Croatia kup i "Super 8" turnir ovaj vikend u Zagrebu

26.05.2023.

13:52

Autor: Lovorko Magdić/I.Ž.K./HRT

Uoči 29. Croatia karate kupa

Uoči 29. Croatia karate kupa

Foto: Marin Sušić / -

Tradicionalni 29. Croatia kup u karateu održat će se sutra u Zagrebu, a Hrvatsku će predstavljati Anđelo i Ivan Kvesić.

U subotu u podne počinje "Nippon cup" u katama i borbama za kadete, juniore i mlađe seniore, a u 19 sati u dvorani Trnsko NA rasporedu je prestižni međunarodni "Super 8" turnir.

Kroz dvije skupine tzv. "round robin" sustavom (svatko sa svakim) borit će se osam ponajboljih svjetskih boraca u apsolutnoj kategoriji.

Na konferenciji za medije u Zagrebu obavljen je i ždrijeb turnira. Nositelji skupina su naši proslavljeni reprezentativci  Anđelo i Ivan Kvesić. Osim Anđela, sudionici Crvene skupine su Srbin Vladimir Brezančić, Crnogorac Nikola Malović i Slovak Maros Janovčik.

U Plavoj skupini uz Ivana Kvesića natjecat će se Ukrajinac Rizvan Talibov, Mađar Yves Tadissi te predstavnik Bosne i Hercegovine Anes Bostandžić.

Pobjednici Crvene i Plave skupine borit će se u finalu, a drugoplasirani iz svake od skupina za 3. mjesto.

Ukupni pobjednik će uz trofej osvojiti i novčanu nagradu od 3.000 eura, drugoplasirani 1.500, a trećeplasirani 500 eura. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!