09:52 / 30.05.2019.

Autor: M.M./Hina

22. Međunarodna veslačka "Jumbo regata" na Jarunu

Ilustracija (Grgur Zucko/PIXSELL)

Ilustracija (Grgur Zucko/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Na zagrebačkom jezeru Jarun održat će se 1. i 2. lipnja tradicionalna 22. međunarodna veslačka "Jumbo regata".
Na zagrebačkom jezeru Jarun održat će se 1. i 2. lipnja  tradicionalna 22. međunarodna veslačka "Jumbo regata" na kojoj će sudjelovati više od 1.200  veslača i veslačica svih dobnih kategorija.

- Posebnost ove regate ogleda se u viziji njezinog osnivača, istinskog sportaša i legende hrvatskog veslanja Julija Boroše - Jumba (1932. - 2013),  koji je tvrdio da svi koji se bave veslanjem trebaju imati mogućnosti i natjecati se. Zato je od svog prvog izdanja ova memorijalna regata koncipirana na način da su zastupljene gotovo sve discipline u svim dobnim kategorijama od kadeta do veterana, rekao je predsjednik veslačkog kluba "Jarun" Krunoslav Klak čiji je klub, u suradnji s Hrvatskim veslačkim savezom i Veslačkim savezom Grada Zagreba, organizator ove jedinstvene regate koja je uvrštena i u službeni natjecateljski kalendar međunarodne veslačke federacije - FISA-e.

Prošle godine je na "Jumbo regati" sudjelovalo 515 posada sa 1.135 veslača iz 30 klubova iz Hrvatske i inozemstva. Ove godine prijave za nastup, pored svih hrvatskih klubova, već su poslali klubovi i pojedinci iz Austrije, Bugarske, Italije, Slovenije i Srbije, a očekuje se da će do početka regate to napraviti i oni iz  Njemačke, Estonije, Švicarske, Turske i Mađarske.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!