13:36 / 10.06.2019.

Autor: M.M./Hina

12 medalja za hrvatske paraplivače

Kristijan Vincetić (Marko Prpic/PIXSELL)

Kristijan Vincetić (Marko Prpic/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Najuspješniji od hrvatskih reprezentativaca bio je naš najbolji paraplivač Kristijan Vincetić.
Na natjecanju Svjetske paraplivačke serije, koje je uz sudjelovanje više od 600 paraplivača iz 64 zemlje održano od 6. do 9. lipnja u Berlinu, petero hrvatskih predstavnika osvojilo  je 12 medalja.

Najuspješniji od hrvatskih reprezentativaca bio je naš najbolji paraplivač Kristijan Vincetić koji je osvojio dvjje zlatne medalje u disciplinama 100 i 200 leptir s tim što je na 100 leptir još jednom potvrdio normu za nastup na POI u  Tokju. Dino Sinovčić isplivao je novi državni rekord u disciplini 200 m leđno, dok je u istoj disciplini na 100 m potvrdio normu za Tokio što je uspjelo i Anti Rađi u svojoj kategoriji tjelesnog oštećenja na 100 m leđno.

U Berlinu su još plivali plivali Leonardo Lenić i Karlo Knežević, a o nastupu naših paraplivača izbornik Slobodan Glavčić je kazao: - Smatram da je nastup u Berlinu bio izuzetno uspješan i dobar pokazatelj za završne pripreme prije svjetskog prvenstva koje se održava u rujnu u Londonu. Nećemo više imati nastupa prije svjetskog prvenstva s kojeg ćemo se, vjerujem, vratiti s medaljom. Za nastup u Londonu već  sam odredio reprezentaciju u sastavu: Dino Sinovčić, Kristijan Vincetić, Ante Rađa, Tomi Brajša i Paula Novina, zaključio je izbornik Glavčić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!