1. Zagreb Open ovog vikenda na zagrebačkom Hipodromu

05.10.2022.

15:32

Autor: A.M./HRT

Ilustracija

Ilustracija

Foto: ZKS / .

Ovog vikenda održati će se 1. Zagreb Open, koji će ugostit brojne jahače iz regije u preponskom jahanju, X-Country testu, finalu Croatia kupa za kadete, Prvenstvu Hrvatske za mlade konje i dresurnom testu.

Zagrebački Hipodrom tokom svoje povijesti bio je poznato kao okupljalište svih građana Grada Zagreba koji su svoj vikend željeli provesti u prirodi te upoznati konjički sport i naučiti kako žive konji. ZKS će u danima otvorenih vrata za vikend omogućiti najmlađim posjetiteljima besplatno jahanje, crtanje lica i fun zonu s dvorcem na napuhavanje i radionicama crtanja konja.


- Kao organizatori  Zagreb Opena, koji će se održati od 7. do 9. listopada, prionuli smo promociji i organizaciji natjecanja u Zagrebu kako bi naši sportaši mogli skupljati vrijedno iskustvo na domaćoj sceni, a koje će im pomoći u ostvarivanju što boljih međunarodnih rezultata, rekao je predsjednik Zagrebačkog konjičkog saveza Damir Djelmić.


Zagrebački konjički savez krovna je institucija u razvoju konjičkog sporta u Gradu Zagrebu koji broji 11 aktivnih klubova sa preko 400 aktivnih jahača - natjecatelja, rekreativaca, polaznika škole jahanja i terapetutskih programa. Natjecatelji koji se natječu u okviru tog Saveza nastupaju na raznim međunarodnim natjecanjima kao predstavnici Zagrebačkog konjičkog saveza i tijekom godina ostvarili su značajne rezultate na državnoj i međunarodnoj konjičkoj sceni.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!