15:33 / 20.02.2015.

Autor: HRT

Rimski gradonačelnik traži novac od Feyenoorda

Razbijene rimske znamenitosti (Screenshot: http://roma.repubblica.it/)

Razbijene rimske znamenitosti (Screenshot: http://roma.repubblica.it/)

Foto: - / -

"Predlažem čelnicima Feyenoorda da izvade svoje čekovne knjižice, nazovu rimskog gradonačelnika i kompenziraju (gradu) troškove popravaka", izjavio je Ignazio Marino za dnevnik La Repubblica.
Rimski gradonačelnik Ignazio Marino pozvao je čelnike Feyenoorda da pokriju troškove oštećenja koja su u četvrtak, u samom središtu Rima, svojim divljanjem izazvali navijači nizozemskog kluba uoči utakmice Europske lige s Romom.

Predlažem čelnicima Feyenoorda da izvade svoje čekovne knjižice, nazovu rimskog gradonačelnika i kompenziraju (gradu) troškove popravaka, izjavio je Ignazio Marino u razgovoru za dnevnik La Repubblica.

Navijači Feyenoorda su dimnim bombama i kamenicama zasuli pripadnike policije na središnjem rimskom trgu Piazza di Spagna te izazvali brojna oštećenja na vrijednim kulturnim spomenicima. Policija je uhitila 28 huligana, a njih 19 završilo je pred prekršajnim sucem koji im je izrekao uvjetne zatvorske kazne, zabranio posjet nogometnim utakmicama na tlu Italije te ih i novčano kaznio. Najveća izrečena novčana kazna je iznosila 45.000 eura.

Na sprečavanju nereda bilo je angažirano više od 1300 policajaca od kojih su njih 13 ozlijeđeni. Među huliganima je bilo pet ozlijeđenih osoba, objavila je talijanska policija prema čijoj je procjeni u četvrtak u Rimu bilo oko 5000 navijača kluba iz Rotterdama.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!