17:10 / 13.02.2015.

Autor: HRT

Ramljak na Hajdukov rođendan: Nema krize trenera

Otvorene je nova trofejna sala na Poljudu (Tino Juric/PIXSELL)

Otvorene je nova trofejna sala na Poljudu (Tino Juric/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

"To je čestitka za koju ne mogu reći da je nismo očekivali, ali svakako ne za 104. rođendan Hajduka. Poljud ima sve preduvjete za reprezentativne utakmice", rekla je Branka Ramljak.
Predsjednica Nadzornog odbora nogometnog kluba Hajduk Branka Ramljak izjavila je kako u tom klubu nema krize trenera, unatoč nedavnoj ostavci na dužnosti trenera prve momčadi Igora Tudora.

Pogledajte kako je protekla proslava Hajdukova rođendana

Uvijek je Hajduk bio u situaciji da iz svojeg stožera struke iznjedri ljude koji su kompetentni voditi klub
, rekla je Ramljak obraćajući se nazočnima na svečanom prijemu u povodu 104. godišnjice utemeljenja Hajduka.Na novinarski upit znači li to da će nakon Tudorove ostavke budući trener prve momčadi biti netko od domaćih stručnjaka iz Hajdukova pogona, Ramljak je rekla da Hajduk za sljedeću utakmicu protiv Slaven Belupa ima trenera Harija Vukasa koji je odranije u klubu i poznaje igrače. Također je istaknula kako trenutačno ne može ništa za medije reći u vezi eventualnog angažmana talijanskog stručnjaka Eduarda Reje, pošto, kako je rekla, mora biti korektna prema svima stranama koje sudjeluju u pregovorima.

Znamo da bi se sljedeći tjedan trebao dobiti odgovor ima li išta od dogovora s Rejom, dodala je Ramljak.

Novinari su također pitali Ramljak kako komentira odluku Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) da će se kvalifikacijska utakmica za Europsko prvenstvo Hrvatske protiv Italije u lipnju ove godine odigrati na zagrebačkom Maksimiru, a ne na splitskom Poljudu. Naime, predsjednik HNS-a Davor Šuker ranije je najavljivao mogućnost odigravanja te utakmice na Poljudu.To je čestitka za koju ne mogu reći da je nismo očekivali, ali svakako ne za 104. rođendan Hajduka. Poljud ima sve preduvjete za reprezentativne utakmice, budući da su postavljeni video-nadzor, novi travnjak i brojač ulaznica. Mi čekamo reprezentaciju na Poljudu. Međutim, oni koji donose određene odluke moraju biti svjesni da svaka odluka ima dugoročne posljedice, rekla je Ramljak, koja je na kraju dodala da je prioritet ipak financijska konsolidacija Hajduka.

Velikim dijelom zato što nemamo dovoljno financijskih sredstava pati i sportski dio. Želja nam je da ove godine Hajduk osvoji Hrvatski nogometni kup
, zaključila je Ramljak.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!