10:17 / 25.02.2015.

Autor: HRT

Jesu li građani spremni uložiti u dionice Dinama?

Screenshot: HRT

Screenshot: HRT

Foto: - / HRT

Ovo što sada ide u pretvorbu je Mamićev Dinamo, a ne narodni Dinamo i Dinamo navijača. Mislim da će i interes biti u skladu s tim, rekao je u 'Hrvatskoj uživo' Zvonko Alač.
Skupština Dinama u ponedjeljak je jednoglasno prihvatila prijedlog Uprave da se pokrene postupak preoblikovanja kluba. Izvršni predsjednik kluba Zdravko Mamić rekao je da će na tržište staviti Dinamove dionice kako bi uspješnim preoblikovanjem u Dinamo došao svježi kapital.

Nakon što se utvrdi vrijednost, pokreće se postupak preoblikovanja, a sastoji se od više krugova. Ako se sve dionice prodaju u jednom od krugova, sljedećih neće biti.

U prvom krugu se dionice nude jedinicama lokalne samouprave, odnosno Zagrebu. U drugom krugu pravo kupnje dionica imaju svi članovi u jednakim omjerima. U trećem krugu imaju pravo kupiti oni članovi koji su upisali i uplatili dionice u drugom krugu, razmjerno svojim uplatama u drugom krugu, a četvrti krug je onaj u kojemu svi koji imaju želju mogu kupiti dionice Dinama.

Mislim da građani, unatoč svemu, i dalje vole Dinamo i dalje vole klub, što se pokazuje na utakmicama Futsal Dinama u Ciboninoj dvorani, u Sutinskim vrelima i na Šalati, gdje je atmosfera kao 80-ih. Dok Mamićev Dinamo nikoga ne zanima. Ovo što sada ide u pretvorbu je ipak Mamićev Dinamo, a ne narodni Dinamo i Dinamo navijača. Shodno tome mislim da će biti i interes. Treba vidjeti kako će proći prva dva kruga privatizacije, rekao je u 'Hrvatskoj uživo' Indexov komentator Zvonko Alač.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!