15:22 / 13.02.2015.

Autor: HRT

Hajduk prodao Kouassija Kinezima

Jean Kouassi (Igor Kralj/PIXSELL)

Jean Kouassi (Igor Kralj/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Hajduk je prodao Jeana Kouassija kineskom Šangaju za 1,5 do dva milijuna eura. Tako su Splićani, nakon propalog transfera Sušića, ipak uspjeli 'podebljati' zaradu u zimsko mroku.
Hajduk je ipak uspio značajnije zaraditi u zimskom prijelaznom roku. Nakon što je propao transfer Tina Svena Sušića Splićani su, kad je već završio europski prijelazni rok, prodali Jeana Kouassija kineskom prvoligašu iz Šangaja, Shanghai International Port Group ili skraćeno Shanghai IPG. Ove zime Splićani su prodali Filipa Bradarića i Antonija Milića, zaradivši od ta dva transfera nešto više od milijun eura. Novi milijunček lijepa je čestitka za 104. rođendan kluba s Poljuda. Predsjednik Hajduka Marin Brbić otputovao je jučer u London na pregovore s Kinezima, te je uspio dogovoriti transfer važan za financijsku konsolidaciju bilih. Iznos odštete je između 1,5 i dva milijuna eura, a cifra se dijeli između igrača i kluba u omjeru 60:40 u korist Hajduka. Napadač iz Obale Bjelokosti došao je u Split besplatno prije dvije godine. Hajduk, a posebno navijači, očekivali su više za tog solidnog napadača, ali Hajduk je, nakon što se izjalovila projicirana prodaja Sušića za tri-ćetiri  za Kouassija zaradio znatno manje. Nisu još poznati detalji ugovora sa Šangaj SIPG-om, ali nagađa se da će Hajduku možda pripasti postotak od eventualnih daljnih transfera Kouassija.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!