08:41 / 23.02.2015.

Autor: HRT

Egipat odustao od Afričkog kupa nacija

-

-

Foto: - / -

Egipat je odlučio povući svoju kandidaturu za organizaciju Afričkog kupa nacija 2017. i pružiti potporu Alžiru, dva tjedna nakon sukoba navijača i policije u Kairu u kojemu je poginulo 19 ljudi.
Egipat je odlučio povući svoju kandidaturu za organizaciju Afričkog kupa nacija 2017. i pružiti potporu Alžiru, dva tjedna nakon sukoba navijača i policije u Kairu u kojemu je poginulo 19 ljudi, rekao je u nedjelju egipatski ministar sporta. Odlučili smo povući kandidaturu i pružiti potporu Alžiru, rekao je ministar sporta Haled Abdel Aziz za mjesna glasila ne navodeći razlog takve odluke. Odluka dolazi dva tjedna nakon sukoba navijača nogometnog kluba Zamalek i policije na ulazu u kairski stadion u kojemu je život izgubilo 19 ljudi. Uz Alžir, kandidati za domaćina CAN-a 2017. su Gabon i Gana, umjesto Libije u kojoj hara građanski rat. Zemlja domaćin izabrat će se na kongresu Afričke nogometne konfederacije u Kairu 8. travnja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!