12:20 / 18.02.2015.

Autor: HRT

Chelsea osudio rasistički ispad svojih navijača

Screenshot: http://www.bbc.com

Screenshot: http://www.bbc.com

Foto: - / -

navijači Chelsea snimljeni su kako u pariškom metrou guraju tamnoputog čovjeka iz vlaka uz povike "mi smo rasisti i to nam se sviđa". Francuska policija istražuje ovaj slučaj.
Chelsea je osudio rasistički ispad svojih navijača koji se dogodio u utorak uoči utakmice Lige prvaka protiv PSG-a u Parizu. Pripadnici navijačke skupine londonskog kluba snimljeni su kako u pariškom metrou guraju tamnoputog čovjeka iz vlaka uz povike "mi smo rasisti i to nam se sviđa".

Video materijal snimio je Paul Nolan, britanski državljanin nastanjen u Parizu. Navijači su djelovali vrlo agresivni i scena je bila jako ružna, izjavio je autor videa za BBC Radio Four.

Čim je slika incidenta dospjela u medije oglasio se i Chelsea FC. Takvo je ponašanje neprihvatljivo i nema mu mjesta ni u nogometu, ni u društvu, stoji u službenom priopćenju londonskog kluba.

Podržat ćemo svaku pravnu akciju protiv onih koji su bili uključeni, a pokaže li se da među njima ima vlasnika godišnjih ulaznica ili članova Chelsea FC, poduzet ćemo najstrože kaznene mjere protiv njih, uključujući i zabranu dolaska na stadion, zaključuje se u priopćenju.

BBC je objavio da francuska policija istražuje ovaj slučaj.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!