Žešće kazne za nogometne navijače u Engleskoj

25.07.2022.

20:47

Autor: A.M./Hina

Ilustracija

Ilustracija

Foto: . / Shutterstock.com

Uoči početka nove nogometne sezone u Engleskoj su uvedene nove, znatno oštrije kazne od dosadašnjih, a one se posebno odnose na navijače koji budu koristili pirotehnička sredstva na utakmicama ili na one koji će utrčavati na sam travnjak.

Takvi navijači automatski će se kažnjavati, između ostaloga, budućom zabranom ulaska na stadione, a sve je potaknuto nemilim scenama na kraju prošle nogometne sezone. Tada su, primjerice, bliski kontakt na travnjaku imali Patrick Vieira, trener Crystal Palacea i jedan navijač, dok je u play-off susretu navijač Nottingham Foresta fizički nasrnuo na kapetana Sheffield Uniteda i pritom ga žestoko udario u lice.


- Ovo je jasna poruka da nećemo ni malo tolerirati bilo kakve ispade ubuduće u engleskom nogometu te će svako opasno ponašanje biti rigorozno kažnjeno, poručili su čelni ljudi tamošnjeg nogometnog saveza.


Nove mjere za navijače počinju s prvim danom sezone, a podsjetimo kako nova sezona Premier lige starta 5. kolovoza utakmicom Crystal Palacea i Arsenala. Naslov prvaka brani Manchester City.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!