Željezničar proslavio 100. rođendan uz blokirane račune

08.10.2021.

14:01

Autor: A.M./Hina

Derbi Borac - Željezničar

Derbi Borac - Željezničar

Foto: Dejan Rakita / PIXSELL

Trinaest računa sarajevskog Željezničara, nogometnog premijerligaša u Bosni i Hercegovini, zbog velikih dugovanja blokirano je u šest banaka zbog čega je taj klub sa stoljetnom tradicijom doveden u iznimno tešku situaciju.

Središnja banka te zemlje u najnovijem popisu blokiranih subjekata, objavila je podatke i za Željezničar. Ovaj klub, prema podacima Porezne uprave Federacije BiH-a, za doprinose za mirovinsko i zdravstveno osiguranje te druge obveze duguje skoro dva milijuna eura.


Predsjednik Željezničara Nazif Hasanbegović izjavio je za bosanskohercegovačke medije kako će klub uskoro pokušati riješiti ovaj problem.


Željezničar je potkraj rujna proslavio 100. rođendan, a trenutačno se nalazi na šestome mjestu Premijer nogometne lige BiH s osvojenih 15 bodova nakon odigranih 12 prvenstvenih kola.  "Želju" vodi hrvatski stručnjak Tomislav Ivković.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!