19:03 / 22.10.2020.

Autor: A.M./Hina

Ždrijeb europskih kvalifikacija za SP 2022. godine 7. prosinca

Ilustracija (Marko Lukunić/PIXSELL)

Ilustracija (Marko Lukunić/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Kvalifikacije za Svjetsko nogometno prvenstvo 2022. već se održavaju u Africi, Aziji i Južnoj Americi, a europske kvalifikacije održat će se između ožujka i studenog iduće godine.
Kvalifikacije za Svjetsko nogometno prvenstvo 2022. već se održavaju u Africi, Aziji i Južnoj Americi, a europske kvalifikacije održat će se između ožujka i studenog iduće godine, dok će ždrijeb skupina biti 7. prosinca ove godine u Zurichu.
Izvlačenje će biti virtualno, odnosno bez nazočnosti predstavnika nacionalnih federacija zbog pandemije koronavirusa.
U europskim kvalifikacijama 55 reprezentacija bit će podijeljeno u pet skupina sa po šest momčadi i pet skupina sa po pet ekipa. U svakoj će skupini odigrati po dva meča međusobno. Deset pobjednika skupina kvalificirat će se izravno na SP, a deset drugoplasiranih, te dvije reprezentacije iz Lige nacija igrat će dodatne kvalifikacije.
Ovih 12 reprezentacija bit će podijeljeno u tri skupine sa četiri reprezentacije koje će se boriti za još tri vize za SP. Format će biti jednak kao i u nedavnom play-offu za EURO, s dva polufinala i finalom u svakoj od tri skupine.
Prije izvlačenja reprezentacije će se podijeliti u šest jakosnih razreda na osnovu plasmana na Fifinoj ljestvici 26. studenog 2020. Deset najboljih, među kojima bi trebala biti i Hrvatska, bit će u prvom bubnju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!