18:01 / 04.05.2020.

Autor: Hina

Zbog Republike Srpske upitan nastavak prvenstva BiH-a

Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)

Foto: - / -

Nastavak natjecanja u Premijer nogometnoj ligi BiH krajnje je neizvjestan budući vlasti u Republici Srpskoj planiraju tek početkom srpnja preispitati mjere.
Nastavak natjecanja u Premijer nogometnoj ligi BiH krajnje je neizvjestan budući vlasti u Republici Srpskoj planiraju tek početkom srpnja preispitati mjere uvedene zbog sprječavanja širenja koronavirusa, dok je pak Nogometni savez BiH planirao prve susrete u lipnju.
Prema dopisu kojega je ministar zdravstva Republike Srpske Alen Šeranić dostavio Nogometnom savezu toga entiteta odluku o zahtjevu za nastavkom natjecanja donijet će Stručni tim koji je već razmatrao ovo pitanje.
- Naglašavamo da, imajući na umu trenutračnu epidemiološku situaciju, tek bi se od 1.  srpnja 2020. godine moglo razmatrati postupno povlačenje mjera po ovome pitanju, napisao je ministar Šeranić.
U ovome entitetu je naglo porastao broj zaraženih osoba i u ponedjeljak je zabilježeno 69 novih pozitivnih slučajeva na testiranju na virus Covid-19.
Ministar zdravstva je pojasnio kako se u Republici Srpskoj planira postupno povlačenje mjera koje su trenutačno na snazi, te da svaki korak prema ublažavanju ograničenja ili povlečenja određene mjere zahtjeva procjenu epidemiološke situacije u tom trenutku. On nije mogao procijeniti kakva će biti situacija u sljedećim mjesecima, nego tek da će sve ovisiti od epidemiološke situacije.
Potkraj travnja je čelništvo Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine predstavilo plan o nastavku natjecanja u Premijer ligi početkom lipnja i odigravanja utakmica Kupa, no konačna odluku o tome nije donesena jer ovisi i o mjerama vlasti prema epidemiji koronavirusa. Bilo je predviđeno da prvenstvo počne 7. lipnja, a do kraja prvenstva klubovi Premijer lige BiH trebali bi odigrati 11 ligaških kola.
Do prekida natjecanja lider na ljestvici bila je momčad Sarajeva s 45 bodova ispred drugoplasiranog Željezničara s tri boda manje. Trećeplasirani Zrinjski iz Mostara ima 38 bodova.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!