"Wagatha Christie": Rebekah Vardy izgubila tužbu protiv Coleen Rooney

29.07.2022.

18:46

Autor: K.L./Hina

Wayne Rooney i Coleen Rooney

Wayne Rooney i Coleen Rooney

Foto: John Sibley / REUTERS

Sudski proces zavađenih supruga poznatih engleskih nogometaša Waynea Rooneyja i Jamiea Vardyja, poznat kao "Wagatha Christie" završio je pobjedom Coleen Rooney.

Rebekah Vardy, supruga engleskog napadača Jamiea Vardyja, izgubila je tužbu za klevetu protiv Coleen Rooney, supruge slavnog engleskog nogometaša Waynea Rooneyja.

U slučaju koji je mjesecima zabavljao englesku javnost, Coleen Rooney je optužila svoju bivšu prijateljicu da je tajno medijima dojavljivala informacije o njoj. Gospođa Vardy je sve poricala i odlučila tužiti gospođu Rooney za klevetu. I izgubila.

Sutkinja Karen Steyn, rekla je da je Rooney dokazala da su njezine optužbe "uglavnom istinite". Zaključila je da je Vardy znala i odobravala detalje koje je Sunu otkrila njezina agentica Caroline Watt.

Sutkinja je također rekla da su Rebekah i njezina agentica Caroline vjerojatno namjerno uništile potencijalno inkriminirajuće dokaze. Whatsapp poruke na Wattsinom novom telefonu su izgubljene, a stari uređaj je bačen s broda u Sjeverno more, dok su poruke na Vardyjevom telefonu izgubljene u procesu izrade sigurnosne kopije.

- Današnja presuda jasno pokazuje da sam bila u pravu u onome što sam rekla u svojim objavama u listopadu 2019., rekla je Rooney.

Vardy je rekla da je "izuzetno tužna i razočarana odlukom".

- To nije rezultat koji sam očekivala, niti vjerujem da je bio pravedan. Podnijela sam tužbu kako bih opravdala svoju reputaciju i shrvana sam nalazom suca, rekla je u izjavi.

Tijekom suđenja u svibnju, sudu su prikazane i poruke između Rebekah i njezine agentice, koje su uključivale pogrdne komentare o Coleen Rooney i razgovore o curenju priča.

Odluka o tome tko če snositi pravne troškove bit će donesena na budućem ročištu. Britanski mediji nagađaju da je suđenje koštalo milijune funti.

Wayne Rooney (36) je vodeći strijelac engleske reprezentacije i Manchester Uniteda svih vremena, a trenutačno je menadžer američkog DC Uniteda, dok je Vardy (35) u sezoni 2015/16. predvodio Leicester City do senzacionalnog naslova engleskog prvaka.

Vardy je u dresu engleske vrste debitirao u svibnju 2015. u susretu protiv Irske ušavši u igru kao zamjena za Rooneya.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!