Vrhunski nogomet i dalje u programu Hrvatske radiotelevizije!

23.05.2022.

10:14

Autor: HRT komunikacije

Robert Šveb

Robert Šveb

Foto: Renato Branđolica / HRT

HRT je na natječaju UEFA-e uspio osigurati ekskluzivno pravo za prijenos Europskih nogometnih prvenstava 2024. i 2028. godine. 

Hrvatska radiotelevizija (HRT) s radošću Vas obavještava da je HRT, nakon uspješno završenog projekta UEFA EURO 2020. (a koji je zabilježio odlične rezultate u programskom i marketinškom smislu), krenuo u pripreme za osiguravanje novih vrhunskih nogometnih sadržaja. Tako je u novom ciklusu natjecanja UEFA-e, Hrvatska radiotelevizija dobila na tenderu ekskluzivna prava prijenosa svih utakmica s dva Europska prvenstva koja će se održati 2024. i 2028. godine.

Riječ je o ukupno 102 utakmice završnice EURA, a koji će se u dva sljedeća ciklusa igrati sa 24 reprezentacije u završnici. Stoga su veliki izgledi da će na oba natjecanja zaigrati i nogometna reprezentacija Hrvatske. HRT je otkupio kompletna medijska prava, što znači da, osim televizijskih, ima i mogućnost kreiranja sadržaja za radio, web i društvene mreže.

Nakon multieuropskog koncepta 2020., EURO se vraća u stari format s jednom zemljom domaćinom. Tako će EURO 2024. ugostiti Njemačka, što jamči spektakl i pune stadione, uz očekivano veliki broj hrvatskih navijača. Domaćin Europskog prvenstva 2028. nije još određen.

- Izuzetno nam je drago što smo u jakoj konkurenciji osigurali ekskluzivna prava za sljedeća dva Europska prvenstva u nogometu, na kojima će, nadamo se, igrati i naši Vatreni. Uloga javnog servisa i treba biti praćenje vrhunskih događaja na kojima nastupaju hrvatski sportaši. HRT ima tradiciju praćenja EURA još od 1996. i prvog nastupa Hrvatske, pa ćemo upotrijebiti sve naše, maksimalne programske, tehnološke i ljudske resurse kako bi naši gledatelji bili zadovoljni. Naime, unatoč enormnom povećanju cijene televizijskih prava za nogometna natjecanja, HRT i dalje ulaže maksimalne napore u praćenju nogometne reprezentacije Hrvatske na svim njenim nastupima i velikim natjecanjima. Tako su u tijeku i opsežne pripreme za najveći projekt 2022. godine - a to je Svjetsko nogometno prvenstvo u Kataru. U netipičnom zimskom terminu gledatelji će moći uživati u cjelodnevnom programu od 21. studenog do 18. prosinca 2022. Kombinacijom live programa izravno iz Dohe, te posebnih studijskih emisija iz Zagreba, gledatelji javne televizije moći će pratiti svaki korak Vatrenih, ali i ostalih reprezentacija - naglasio je tom prigodom glavni ravnatelj HRT-a Robert Šveb

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!