13:35 / 28.03.2022.

Autor: I.Ž.K./HRT/Hina

Veliko srce vratara PSG-a: U svoj dom primio 30 ukrajinskih izbjeglica

Keylor Navas

Keylor Navas

Foto: Juan Medina / REUTERS

Obitelj vratara Paris Saint-Germaina i kostarikanske reprezentacije Keylora Navasa pokazala je veliko srce prihvativši u svoj dom izbjeglice iz Ukrajine.

Vodeći klub francuske lige potvrdio je tako informaciju koju je objavio španjolski Sport navodeći kako je Kostarikanac udomio 30-ak ljudi koji su pobjegli od ruske invazije.

Navas se trenutačno nalazi u završnici kvalifikacija sa svojom nacionalnom momčadi, s kojom je najmanje osigurao nastup u lipanjskom doigravanju za plasman na Svjetsko prvenstvo u Kataru. Prema spomenutim natpisima njegov je dom preuređen kako bi mogao prihvatiti izbjegle, pretežito majke s djecom, koji su u Ukrajini bili prisiljeni ostaviti sve što su imali.

Navasova supruga Andrea Salas prenijela je putem društvenih mreža poruke dobrotvornih organizacija, tražeći na nekoliko svjetskih jezika "pomoć za djecu s majkama i mlade ljude koji su sami, a koji nemaju ništa osim odjeće koju nose na sebi".

Oko tridesetak izbjeglica, koliko ih je stiglo u dom Navasovih u Parizu, prevezla je evangelistička udruga koja ima sjedište u Barceloni.

PSG u svom priopćenju nije objavio broj osoba koju su svoj privremeni smještaj našli u domu Navasovih, "jer Keylor to nije napravio kako bi privukao pozornost javnosti".

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!