11:14 / 21.04.2021.

Autor: I.L./Hina

Vlasnik Liverpoola uputio ispriku navijačima i momčadi

Trener i igrači Liverpoola

Trener i igrači Liverpoola

Foto: Phil Noble / REUTERS

Vlasnik nogometnog kluba Liverpool John Henry ispričao se u srijedu navijačima i momčadi zbog "uznemiravanja" uzrokovanog klupskim angažmanom u kreiranju projekta europske Superlige. 

Liverpool je bio jedan od šest engleskih klubova koji je našao među 12 inicijatora novog natjecanja čije je osnivanje objavljeno u nedjelju. No, već u utorak navečer, nakon što su se osnivanju Superlige usprotivile UEFA i FIFA, te nakon niza negativnih reakcija i protesta navijača, svih šest momčadi iz engleske Premier lige odustalo je od projekta zatvorenog elitističkog natjecanja.

- Želim se ispričati svim navijačima Liverpoola za uznemiravanje koje su doživjeli u proteklih 48 sati. Iako to ne treba posebno naglašavati, ali treba reći, ovaj projekt nikada ne bi uspio bez podrške navijača. U posljednjih 48 sati bili ste vrlo jasni da neće uspjeti. Čuli smo vas. Ja sam vas čuo, izjavio je John Henry u video poruci objavljenoj na klupskom internetskom portalu.


- Želim se ispričati Juergenu (Kloppu)... igračima i svima koji naporno rade kako bi naše navijače učinili ponosnima. Oni nisu odgovorni za ovo. Iznevjerio sam vas u ovom pothvatu i zbog toga mi je žao. Ja sam jedini odgovoran za negativnosti koje su se pojavile u posljednja dva dana, poručio je vlasnik Liverpoola.


Nakon odustajanja engleskih momčadi novo natjecanje, čiji je inicijator i prvi čelnik predsjednik Real Madrida Florentino Perez, ostalo je na tri španjolska i tri talijanska kluba. No, u srijedu je i milanski Inter najavio da će krenuti putem engleskih klubova, jer je zbog posljednjeg razvoja događaja izgubio interes za sudjelovanje u projektu Superlige.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!