Vlasnik Evertona ističe da klub nije na prodaju

15.07.2022.

12:27

Autor: K.L./Hina

Everton

Everton

Foto: Media Whale Stock / Shutterstock

Vlasnik Evertona Farhad Moshiri ističe da klub nije na prodaju usprkos nedavnim razgovorima o preuzimanju, objavili su britanski mediji.

Moshiri je nedavno okončao pregovore sa američkim konzorcijem predvođenim Peterom Kenyonom koji su se nadali preuzimanju kluba. No, u pismu navijačima demantirao je tvrdnje da je želio prodati klub.

- Bilo je puno priče o investicijama u naš klub, čak i preuzimanjima. Želim razjasniti da Everton nije na prodaju, ali je pragmatično istražiti potencijalne investitore, napisao je Moshiri.

Od 2016. kada je kupio prve dionice Moshiri je uložio u Everton više od 600 milijuna funti. S druge strane u posljednje tri sezone klub je ostvario gubitak od 372 milijuna funti, a protekle sezone jedva je osigurao opstanak u Premier ligi.

Moshiri je istaknuo da naporno rade u prijelaznom roku kako bi doveli adekvatna pojačanja, te je zamolio navijače da ih ocjenjuju nakon što završi prijelazni rok.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!