Vlasnik Bournemoutha postao dioničar Lorienta

13.01.2023.

12:27

Autor: HRT/Hina

Igrač AFC Bournemoutha

Igrač AFC Bournemoutha

Foto: /John Sibley / Reuters

Američki biznismen William P. Foley (78) nastavlja svoj "novogodišnji shopping" po europski nogometnim klubovima.

Nakon što je koncem godine kupio engleskog premierligaša Bournemouth, sada je otkupio i nagađa se 33 posto dionica francuskog nogometnog prvoligaša Lorienta.


Dosadašnji vlasnik kluba Loic Fery ostat će većinski dioničar i zadržati mjesto predsjednika, dok će Foley postati manjinski dioničar.


- Ovo partnerstvo, koje predviđa dokapitalizaciju, posebno će ojačati kapital FCL grupe dolaskom moćnog dioničara priznatog u svijetu sporta. Također osigurava održivost kluba s kontinuitetom upravljanja, objavio je klub.


U prosincu prošle godine Foley je sa svojim konzorcijem investitora kupio sve dionice Bournemoutha za oko 160 milijuna eura.


Foley je i vlasnik NHL momčadi Las Vegas Golden Knights i predsjednik Fidelity National Financiala, jedne od najvećih osiguravajućih kompanija u SAD-u, a navodno je vrijedan oko 1.2 milijarde dolara.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!