07:58 / 29.03.2020.

Autor: K.L./Hina

Vlasnici Istre 1961 smanjuju plaće u svojim klubovima u Španjolskoj

Ilustracija (Foto: Pixabay)

Ilustracija (Foto: Pixabay)

Foto: - / -

Alavés-Baskonia nije otkrila za koliko će svojim igračima i zaposlenicima smanjiti plaće.
Baskijska grupacija Alaves-Baskonia, koja je 85-postotni vlasnik hrvatskog nogometnog prvoligaša Istre 1961, najavila je smanjenje plaća svojim nogometašima i košarkašima u Španjolskoj.

Plaće će biti smanjenje u nogometnom prvoligašu Deportivo Alavésu i košarkaškom Baskoniji, kako igračima tako i zaposlenicima.

- Zbog privremene suspenzije nogometnog i košarkaškog prvenstva, što je posljedica izvanrednog stanja u zemlji, prinuđeni smo otvoriti Postupak privremenog reguliranja zaposlenja (Expediente de Regulación Temporal de Empleo ERTE), priopćila je Alavés-Baskonia pozvavši se na "višu silu".
- Ovo činimo kako bi smo smanjili utjecaj krize na financijsko poslovanja, dodala je u priopćenju.
Od 14. ožujka su stadioni u Španjolskoj zatvoreni pa klubovi ne dobivaju prihode od televizijskih prava, ulaznica i suvenira. Igrači se nalaze u svojim kućama gdje individualno vježbaju.

U Španjolskoj u slučaju "više sile", kakva je nastala uvođenjem izvanrednog stanja u zemlji, kompanije mogu otvoriti Postupak privremenog reguliranja zaposlenja (Expediente de Regulación Temporal de Empleo ERTE). Ono će trajati minimalno do 11. travnja a moglo bi biti i produženo.

Alavés-Baskonia nije otkrila za koliko će svojim igračima i zaposlenicima smanjiti plaće te hoće li neki tijekom tog razdoblja biti privremeno otpušteni. Samo je priopćila da će mjera biti na snazi dok traje izvanredna situacija u Španjolskoj.

U četvrtak i petak su istu mjeru najavili Barcelona, Espanyol i Atlético Madrid.

Španjolska će od nedjelje pa do 9. travnja obustaviti sve gospodarske aktivnosti osim onih nužnih u pokušaju suzbijanja koronavirusa koji je usmrtio 5.700 osoba, najavio je u subotu premijer Pedro Sánchez. Više mrtvih ima samo Italija.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!