Više od 800 policajaca i redara na utakmici PSG - Maccabi Haifa

25.10.2022.

18:25

Autor: M.Š./Hina/HRT

Messi, Neymar i Mbappe

Messi, Neymar i Mbappe

Foto: Stephane Mahe/File Photo / REUTERS

Više od 800 policajaca i zaštitara čuvat će red na susretu 5. kola H skupine Lige prvaka između Paris Saint-Germaina i Maccabija iz Haife koji se igra u utorak na Parku prinčeva.

Policija je ovu utakmicu proglasila "susretom visokog rizika" zbog čega su angažirani dodatne snage.

U bilješci iz sjedišta pariške policije, u koju je francuska agencija AFP imala uvid, sigurnosne službe navode kako ova utakmica "predstavlja visok rizik od narušavanja javnog reda" iz nekoliko razloga.

Prvo, jer bi "ultrasi PSG-a mogli iskoristiti utakmicu kako bi pokazali svoju podršku palestinskoj stvari". Zatim zato što bi "ultracionistički militanti, mogli biti tamo kako bi "štitili izraelske pristaše".

Sigurnosne službe također ističu mogućnost da domaći navijači "u blizini Parka prinčeva napadnu izraelske navijače.

Bilješka dalje spominje da je "prema izraelskom veleposlanstvu, oko 2.000 navijača Maccabija iz Haife koji nisu iz Izraela" "vjerojatno kupilo mjesta na tribinama".

Međutim, njihova izolacija usred pariških navijača mogla bi stvoriti sigurnosne rizike.

Kako bi se kontrolirao protok izraelskih navijača čiji dolazak u Francusku ne bi bio nadziran, "kupnja ulaznica s IP adresa u Izraelu je blokirana".

Prema propisima UEFA-e, svaki klub mora rezervirati najmanje 5% kapaciteta svog stadiona isključivo za navijače gostujućeg kluba.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!