13:13 / 13.04.2020.

Autor: I.Ž.K./Hina

Virtualnom utakmicom prikupljaju novac za opstanak kluba

Ilustracija (Foto: Pixabay)

Ilustracija (Foto: Pixabay)

Foto: - / -

Ciljani iznos od 120.000 eura već je premašen, a prikupljeni novac namijenjen je pokrivanju troškova tijekom prekida aktivnosti zbog pandemije koronavirusa.
Lokomotiva iz Leipziga, nogometni klub koji je član 4. njemačke lige, prodajom ulaznica za virtualnu utakmicu protiv nevidljivog suparnika prikupio je više od 120.000 eura potrebnih za opstanak tijekom trenutačne financijske krize izazvane pandemijom bolesti COVID-19.

Virtualna utakmica će biti odigrana 8. svibnja, do kada će klub nastaviti prikupljati donacije, iako su već sada premašili ciljani iznos od 120.000 eura.

Cijena ulaznice je jedan euro, a ideja je bila okupiti više navijača na ovoj utakmici, nego što ih je bilo na uzvratnom dvoboju polufinala Kupa pobjednika kupova 1987., kada je Lokomotiva boljim izvođenjem jedanesteraca svladala francuski Bordeaux. Prema urbanoj legendi tu je utakmicu gledalo 120.000 gledatelja, iako je službeni podatak bio 73.000. U finalu odigranom u Ateni Lokomotiva je poražena od nizozemskog Ajaxa, a to ostao najbolji rezultat u klupskoj povijesti.

- Kad smo 19. ožujka započeli ovu kampanju, nitko nije očekivao da ćemo do broja od 120.000 doći tako brzo. U ime kluba želim zahvaliti svim navijačima širom svijeta koji su donirali novac, izjavio je u priopćenju predsjednik kluba Thomas Löwe.

Klub će prikupljeni novac trošiti na pokrivanje troškova tijekom prekida aktivnosti. Natjecanje u Četvrtoj njemačkoj ligi prekinuto je na neodređeno vrijeme.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!