08:29 / 22.07.2020.

Autor: A.M./HRT

Veliki preokret u Milanu: Pioli ostaje do 2022., Rangnick ne dolazi

Stefano Pioli (Foto: REUTERS/Alessandro Garofalo)

Stefano Pioli (Foto: REUTERS/Alessandro Garofalo)

Foto: - / REUTERS

Pobjeda kod Sassuola s 2:1 bila je sedma u zadnjih devet utakmica za AC Milan, koji izgleda izvrsno u 2020. godini, pa je klupsko vodstvo promijenilo planove oko novog trenera.
Pobjeda kod Sassuola s 2:1 bila je sedma u zadnjih devet utakmica za AC Milan, koji izgleda izvrsno u 2020. godini, pa je klupsko vodstvo promijenilo planove.

Naime, već mjesecima traju pregovori s Ralfom Rangnickom, koji je trebao postati menadžer engleskog tipa, no u Milanu su umjesto toga odlučili produljiti ugovor sa Stefanom Piolijem do 2022. godine.

- Sretan sam i ponosan zbog povjerenja koje mi je ukazao Milan. Želim zahvaliti svima, uključujući navijače koji nam zaista nedostaju na stadionu, a uvijek su puni podrške. Naša budućnost je već danas, moramo biti fokusirani, odlučni i ujedinjeni. Na početku smo nevjerojatnog puta, a ako nastavimo ovako raditi, još ćemo rasti i biti još kompetitivniji, rekao je Pioli nakon pobjede nad Sassuolom.

Potvrdio je da su pregovori s Rangnickom trajali, ali i da su okončani, u razgovoru za Kicker agent njemačkog stručnjaka Marc Kosicke:

- Zajednički je odlučeno da Ralf neće doći u Milan. Klub i Rangnick složili su se da sad nije pravo vrijeme da on dođe u klub. Zbog toga, kao i zbog odličnih rezultata aktualnog trenera Stefana Piolija zajednički je odlučeno da Ralf neće preuzeti ulogu trenera u Milanu, rekao je. To znači i da bi Paolo Maldini mogao ostati u Milanu kao sportski direktor, a i da je vizija Maldinija i Zvonimira Bobana, koji je otišao upravo zbog pregovora s Rangnickom, doživjela priznanje.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!