15:12 / 27.03.2018.

Autor: I.Ž.K./HRT/Hina

Velike promjene: UEFA uvodi više izmjena i više pričuvnih igrača

Screenshot: Twitter @UEFA

Screenshot: Twitter @UEFA

Foto: - / -

Na utakmicama Lige prvaka i Europske lige koje odu u produžetak od sljedeće sezone bit će dopuštena četvrta izmjena igrača.
Europski nogometni savez (UEFA) objavio je kako će od sljedeće sezone na utakmicama Lige prvaka i Europske lige koje odu u produžetak biti dopuštena četvrta izmjena igrača.

To je najveća izmjena pravila u eurokupovima za sljedeći trogodišnji ciklus. Osim toga, odlučeno je kako će za finala Lige prvaka, Europske lige te europskog Superkupa momčadi moći prijaviti 23 igrača, a ne 18 kao do sada. Tako će treneri na raspolaganju imati 12 pričuvnih igrača umjesto dosadašnjih sedam što će im omogućiti više taktičkih mogućnosti u najvažnijoj utakmici sezone.

Iz UEFA-e su objavili i nove termine početaka utakmica Lige prvaka. Tako će od sljedeće sezone po dvije utakmice utorkom i srijedom počinjati u 18.55, a preostalih šest u 21 sat, dok će se utakmice Europske lige tijekom natjecanja po skupinama i u šesnaestini finala igrati četvrtkom, također s počecima u 18.55 i 21 sat.

Određen je i domaćin ovogodišnjeg Superkupa. Utakmica između pobjednika Lige prvaka i Europske lige igrat će se 15. kolovoza u glavnom gradu Estonije Tallinnu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!