Vasco da Gama će dobiti američkog vlasnika

22.02.2022.

10:13

Autor: I.L./HRT/Hina

Ilustracija

Ilustracija

Foto: A.PAES / Shutterstock

Brazilski nogometni klub Vasco da Gama dobit će novog vlasnika, a riječ je o američkoj investicijskoj kompaniji "777 Partners". Vasco da Gama je objavio da su obje strane potpisale memorandum o razumijevanju po kojem je vrijednost kluba 333 milijuna dolara, a ulagači će preuzeti i 137 milijuna dolara duga.

Sporazum kojim bi američki investitori stekli 70 posto kluba trebaju glasanjem odobriti članovi kluba.


- S ponosom objavljujem najveći sporazum u povijesti brazilskih klubova. Posljednjih mjeseci radili smo bez prestanka da nađemo dugoročnog partnera koji ima financijski i operativni kapacitet kako bi Vasco vratili na mjesto kojemu pripada, među velikane brazilskog i južnoameričkog nogometa, izjavio je predsjednik Vasco da Game Jorge Salgado.


Iako imaju jednu od najvećih navijačkih baza u Brazilu Vasco prolazi kroz teško razdoblje i drugu sezonu zaredom provest će u Drugoj ligi.


Vasco je treći veliki brazilski klub u koji su posljednjih tjedana ušli investitori. Cruzeiro je prodan bivšem brazilskom golgeteru Ronaldu, a Botafogo američkom investitoru Johnu Textoru.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!