VAR od rujna u europskim kvalifikacijama za SP 2022.

05.08.2021.

13:57

Autor: I.Ž.K./HRT/Hina

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Kris Petkong / Shutterstock

Europska nogometna federacija (UEFA) je objavila kako će u preostalim utakmicama europskih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. godine u Kataru biti korištena VAR tehnologija (VAR - Video Assistant Referee).

Slijedom srpanjske odluke Izvršnog odbora Uefe, VAR sustav počet će se koristiti od četvrtog kola kvalifikacija, uključujući sve preostale utakmice koje će se odigrati od rujna ove godine.

Prvobitni planovi za početak upotrebe  VAR-a odgođeni su zbog logističkih problema i rizika povezanih sa pandemijom koronavirusa.

Implementacija VAR-a, koju organizira UEFA, provodit će se na licu mjesta, odnosno stadionu reprezentacije domaćina, uz korištenje posebnih kombija koje će osigurati pružatelji usluga Uefinog VAR sustava.

Hrvatska reprezentacija nastavlja kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2022. godine gostovanjem kod Rusije 1. rujna. Tri dana kasnije Vatreni gostuju u Slovačkoj, a rujanski "mini ciklus" će zaključiti 7. rujna u Splitu protiv Slovenije.

Nakon tri kola Hrvatska vodi u skupini H sa šest bodova koliko ima i Rusija. Slovačka ima pet, Cipar četiri, Slovenija tri, a Malta jedan bod.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!