16:34 / 29.10.2020.

Autor: K.L./HRT

Utakmica Crne Gore i Azerbajdžana u Zaprešiću

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Azerbajdžanski nogometni savez uputio je zamolbu Hrvatskom nogometnom savezu da utakmica Uefine Lige nacija između Azerbajdžana i Crne Gore bude odigrana u Hrvatskoj.
UEFA je potvrdila kako će utakmica Lige nacija između Azerbajdžana i Crne Gore biti odigrana 14. studenoga s početkom u 18:00 sati na stadionu Ivan Laljak-Ivić u Zaprešiću, objavio je Hrvatski nogometni savez.

Prije nekoliko dana u igri je bio i Maksimir, ali od te ideje odustalo se zbog administrativnih razloga.

Zbog sigurnosne situacije i konflikta između Azerbajdžana i Armenije, Izvršni odbor Uefe donio je odluku da se do daljnjega u te dvije države ne odigravaju klupske i reprezentativne utakmice u natjecanjima Uefe te da su domaćini dužni pronaći alternativne, neutralne lokacije.

Azerbajdžanski nogometni savez uputio je zamolbu Hrvatskom nogometnom savezu da utakmica Uefine Lige nacija između Azerbajdžana i Crne Gore bude odigrana u Hrvatskoj, na što je HNS pozitivno odgovorio u duhu sportske solidarnosti, imajući u vidu značaj odvijanja sportskih natjecanja. Došlo je do dogovora da se igra u Zaprešiću, što su kasnije prihvatili i Crnogorski savez te UEFA.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!