19:21 / 27.10.2020.

Autor: I.L./Hina

Uskoro nogometni susret Izraela i UAE?

Ilustracija (Igor Kralj/PIXSELL)

Ilustracija (Igor Kralj/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Izrael je nedavno potpisao sporazum o normalizaciji odnosa s UAE i Bahreinom.
Nogometne lige Izraela i Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) potpisale su putem video-konferencije u utorak radni sporazum, koji slijedi normalizaciju diplomatskih odnosa dvije zemlje, tvrdi AFP.

Govoreći o sporazumu s UAE, predsjednik izraelske lige Erez Halfon rekao je da mu se "čini da ima više toga što ih spaja, nego razdvaja". On je kao buduće oblike suradnje naveo promidžbu, sportske tehnologije, društvenu i komercijalnu suradnju, te nije isključio ni utakmice klubova Izraela i UAE.

Izrael je nedavno potpisao sporazum o normalizaciji odnosa s UAE i Bahreinom, uz posredovanje SAD-a. Sudan je prošlog tjedna postao treća arapska zemlja koja je potpisala taj sporazum, a nakon toga je izraelski nogometaš Dia Saba potpisao za klub iz UAE-a Al Nasr.

Izrael je napustio Azijsku nogometnu konfederaciju 1974. godine zbog političkih i sigurnosnih razloga, a izraelski klubovi i reprezentacija igraju u europskim natjecanjima još 1990-tih.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!