15:34 / 14.11.2019.

Autor: I.L.K./Hina

Upitan prijenos Superkupa zbog "ugrožavanja ljudskih prava"

Ilustracija (Igor Soban/PIXSELL)

Ilustracija (Igor Soban/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Španjolska televizija ne želi prijenose španjolskog Superkupa iz S. Arabije.
Španjolska javna televizija RTVE priopćila u četvrtak kako se neće natjecati za kupnju prava na prijenose nogometnih utakmica španjolskog Superkupa koji će biti odigran u Saudijskoj Arabiji, jer ta zemlja "ne poštuje ljudska prava, posebno žena".

U siječnju sljedeće godine ondje će igrati četiri trofejna kluba Real Madrid, Barcelona, Atletico Madrid i Valencia.

Španjolski nogometni savez potpisao je trogodišnji ugovor sa Saudijskom Arabijom o domaćinstvu utakmica Superkupa. Predsjednik Španjolskog nogometnog saveza Luis Rubiales rekao je prošli tjedan na konferenciji za medije u Madridu kako je "nogomet način za transformiranje saudijskog društva" te istaknuo da će ulaz na stadion biti dopušten i ženama bez ikakvih ograničenja.

- Novac je bio isti i u drugim zemljama koje su bile kandidati. Bit će uvijek onih koji su za i onih koji su protiv, ali uvjereni smo da smo donijeli dobru odluku, izjavio je.

Španjolska, koja će s Portugalom, biti kandidat za organiziranje Svjetskog prvenstva 2030. godine, traži međunarodnu podršku za domaćinstvo tog natjecanja.

Organizacija Amnesty International žalila se u Španjolskom nogometnom savezu na odluku da španjolski klubovi ondje igraju svoje natjecanje, u kojem će prvi put od 1982. godine sudjelovati četiri kluba, a ne samo dva.

Polufinale između Real Madrida i Valencije igrat će se 8. siječnja, a utakmica između Barcelone i Atletico Madrida na rasporedu je 9. siječnja. Finale je 12. siječnja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!