07:40 / 02.05.2020.

Autor: I.L./Hina

Unatoč širenju zaraze u Bjelorusiji zaigrale i nogometašice

Foto: REUTERS/Vasily Fedosenko

Foto: REUTERS/Vasily Fedosenko

Foto: - / REUTERS

Gotovo 15.000 osoba je zaraženo koronavirusom, ali nogometno prvenstvo se nastavlja.
Gotovo 15.000 osoba je zaraženo koronavirusom, a 93 su preminule u Bjelorusiji, ali nogometno prvenstvo se nastavlja. S natjecanjem su počele i nogometašice.

Bjelorusija je jedina zemlja u Europi u kojoj se igra profesionalni nogomet tijekom pandemije. Muška liga počela je prošlog mjeseca, a ženska liga je trebala započeti 16. travnja, ali kasnila je za dva tjedna zbog sumnji da je dio igračica imao kontakt s ljudima koji imaju virus.

Glasnogovornik bjeloruske nogometne federacije Aleksander Aleinik je za AP kazao da "testovi nisu potvrdili virus ni za jednog igrača i igračicu".

- Preispitujemo, analiziramo i ocjenjujemo situaciju ne svakodnevno, već svakog sata. Budimo iskreni, danas nitko na ovom svijetu nema odgovor na pitanje što učiniti u ovoj situaciji. Treba li zatvoriti stadione ili se trebaju nastaviti natjecanja? Je li jedina ispravna odluka da se prekinu sva domaća natjecanja? Ili su te odluke bile preuranjene i diktirane nedostatkom informacija ili panikom, kazao je prije nekoliko dana bjeloruski ministar sporta Sergej Kovalčuk.

Na ljestvici bjeloruskog prvenstva nakon šest kola vodi Slutsk s 13 bodova ispred  Islocha (12) i Energetyk-BGU (12).

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!