09:18 / 09.12.2020.

Autor: HRT/Hina

Umro bivši argentinski izbornik Sabella

Foto: Action Images/Jason Cairnduff Livepic/Reuters

Foto: Action Images/Jason Cairnduff Livepic/Reuters

Foto: - / REUTERS

Bivši argentinski izbornik Alejandro Sabella, koji je vodio Argentinu do finala na Svjetskom prvenstvu 2014. u Brazilu, preminuo je u utorak u 66. godini od raka, objavio je Argentinski nogometni savez.

Sabella je bio hospitaliziran u Buenos Airesu od kraja studenog zbog problema sa srcem povezanih s rakom, a onda je pokupio bolničku bolest.

Obnašao je dužnost izbornika Argentine od 2011. do 2014., a umirovio se nakon SP u Brazilu kada je u finalu Argentinu nakon produžetaka pobijedila Njemačka s 1-0.

On je drugi bivši argentinski izbornik koji je umro u nekoliko tjedana nakon što je 25. studenog umro Diego Maradona koji je Argentinu vodio od kraja 2008. do ljeta 2010.

- Alejandro je bio sjajna osoba i još k tome impresivni profesionalac koji mi je obilježio karijeru i od kojeg sam puno naučio, napisao je na svom Instagram profilu argentinski nogometaš Lionel Messi.

Nakon igračke karijere tijekom koje je nosio dres River Plate i Estudiantesa u Argentini, te Sheffield Uniteda i Leedsa u Engleskoj, Sabella je trenersku karijeru započeo 2009. u svom  bivšem klubu Estudiantesu.

U svojoj prvoj trenerskoj godini doveo je klub do naslova pobjednika Copa Libertadoresa.

- Do viđenja profesore, stoji na tweeteru Estudiantesa.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!