Umirovio se Gareth Bale

09.01.2023.

16:41

Autor: I.L./HRT

Gareth Bale

Gareth Bale

Foto: Hannah Mckay / REUTERS

Nekadašnja zvijezda Tottenham Hotspura i Real Madrida te kapetan Walesa na Svjetskom prvenstvu u Kataru 33-godišnji Gareth Bale najavio je kraj igračke karijere.

Povlačenje iz klupskog i međunarodnog nogometa objavio je na društvenim mrežama, a ono stupa na snagu odmah.

Iza Velšanina je impresivna karijera u kojoj je osvojio pet trofeja Lige prvaka i tri španjolska prvenstva. Počeo je u Southamptonu, a napravio je ime igrajući za Tottenham, iz kojeg je prešao u Real Madrid za tada rekordnih 100 milijuna eura. U prvim je sezonama u Realu bio odličan, no kasnije je postao velik financijski uteg Kraljevskog kluba, koji ga je proslijedio na posudbu u Tottenham, a po isteku ugovora za londonski klub otišao je u Ameriku, u Los Angeles.


Njegova posljednja službena utakmica bila je na Svjetskom prvenstvu u Kataru protiv Engleske.

- Nakon pažljivog i promišljenog razmatranja, najavljujem svoje trenutačno povlačenje iz klupskog i međunarodnog nogometa. Osjećam se nevjerojatno sretnim što sam ostvario svoj san o bavljenju sportom koji volim. Od mog prvog dodira lopte u Southamptonu do posljednjeg u LAFC-u i sve između, oblikovalo je klupsku karijeru na koju sam neizmjerno ponosan i zahvalan. Igrati za svoju zemlju i biti kapetan 111 puta doista je bilo ostvarenje sna. Pokazati svoju zahvalnost svima onima koji su odigrali svoju ulogu na ovom putu, čini se kao nemoguće. Osjećam se dužnim mnogim ljudima što su pomogli promijeniti moj život i oblikovati moju karijeru na način o kojem nisam mogao ni sanjati kad sam krenuo s 9 godina, napisao je između ostalog Bale.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!