Ukrajinci "brišu" nogometnu legendu zbog "suradnje s okupatorom"

09.03.2022.

16:39

Autor: A.M./HRT

Anatolij Timoščuk u ukrajinskom dresu 2015.

Anatolij Timoščuk u ukrajinskom dresu 2015.

Foto: Shutterstock.com / .

Anatolij Timoščuk ima rekordna 144 nastupa za ukrajinsku reprezentaciju, no nakon ruske invazije na Ukrajinu ostao je na mjestu pomoćnog trenera Zenita iz Sankt Peterburga i i sad mu prijeti doslovno brisanje iz povijesti ukrajinskog nogometa.

Nogometni savez Ukrajine objavio je na svojim stranicama da će Timoščuka kazniti zbog "suradnje s okupatorom", izbrisat će mu sve nastupe za nacionalnu vrstu, sve trofeje, a oduzet će mu i trenersku licencu.


Etička komisija Ukrajinskog saveza pozvala se na pravilnik.


- Od početka ruske invazije na Ukrajinu, bivši kapetan naše reprezentacije ne samo da se javno nije izjašnjavao po tom pitanju, već nije prestajao surađivati s agresorima, objavio je UAE na službenoj stranici.

Bivši kapetan reprezentacije nije javno osudio ruski napad na Ukrajinu i ostao je raditi u Rusiji, zbog čega je već neko vrijeme izložen žestokim napadima mnogih ukrajinskih nogometaša.


- On 100 posto više nije niti će ikad više biti smatran legendom ukrajinskog nogometa. Njegova postignuća sada su zaboravljena, rekao je, između ostalih, nogometaš Atalante Ruslan Malinovskij.


Timoščuka, donedavnog ukrajinskog nogometnog velikana, većina nogometnih djelatnika u Ukrajini sada smatra - izdajicom.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!