18:31 / 08.03.2021.

Autor: Hina

UEFA suspendirala rumunjskog suca

Sebastian Coltescu

Sebastian Coltescu

Foto: Charles Platiau/File Photo / REUTERS

Europska nogometna federacija (UEFA) suspendirala je rumunjskog suca Sebastiana Coltescua do kraja sezone zbog "neprimjerenog ponašanja" za vrijeme utakmice Lige prvaka između PSG-a i Istanbul Basaksehira.

Susret između francuskog i turskog prvaka u prosincu prošle godine je prekinut u 13. minuti nakon što je pomoćni trener Istanbul Basaksehira Pierre Webo optužio četvrtog suca za nedostatak poštovanja jer ga je glavnom sucu označio kao onog crnog.


Webo je od početka susreta prigovarao zbog čega ga je Coltescu prijavio glavnom i zatražio njegovo udaljavanje s klupe. Utakmica je zbog tog incidenta nastavljena tek sljedeći dan i to sa zamjenskim sucima.


UEFA je početkom veljače pokrenula istragu, a u ponedjeljak je donijela odluku kojom je Coltescua suspendirala do kraja sezone.


Krovna nogometna organizacija "Starog kontinenta" je objavila kako je Coltescu suspendiran zbog neprimjerenog ponašanja tijekom UEFA-ine utakmice, te mu je naloženo pohađanje edukativnog programa do 30. lipnja ove godine.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!