11:46 / 17.04.2018.

Autor: L.M./Hina

UEFA: Sion izbačen iz europskih natjecanja sljedeće dvije godine

Aleksander Čeferin, predsjednik UEFA-e (Foto: Patrik Macek/PIXSELL)

Aleksander Čeferin, predsjednik UEFA-e (Foto: Patrik Macek/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Švicarski nogometni klub Sion isključen je iz europskih natjecanja iduće dvije godine zbog nepoštivanja pravila licenciranja klubova, objavila je UEFA.
Švicarski nogometni klub Sion isključen je iz europskih natjecanja iduće dvije godine zbog nepoštivanja pravila licenciranja klubova, objavila je UEFA. Uz poteškoće koje ima u prvenstvu gdje mu prijeti ispadanje u drugu ligu, švicarski je klub isključen iz sljedećeg izdanja međuklupskih natjecanja UEFA-e za koje bi trebao proći kvalifikacije u iduće dvije sezone 2018./19. i 2019./20., dodaje UEFA u svom priopćenju. Predsjednik kluba Christian Constantin kažnjen je novčanom kaznom u visini od 235.000 eura zbog napada na televizijskog komentatora Rolfa Fringera, a zbog toga je već odslužio devetomjesečnu zabranu djelovanja u nogometu. Sion je trenutačno deveta, odnosno predzadnja momčad u švicarskom prvenstvu, i izjednačen je po broju bodova sa Lausanne-Sport, sedam kola prije kraja prvenstva. Ove sezone ga je u trećem pretkolu Europske lige eliminirao litvanski FK Suduva.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!