UEFA pokrenula postupak protiv Real Madrida, Barcelone i Juventusa

12.05.2021.

14:26

Autor: I.Ž.K./HRT/Hina

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dado Ruvic/File Photo / REUTERS

 Europski nogometni savez (UEFA) objavio je u srijedu da je otvorio disciplinski postupak protiv velikana Real Madrida, Barcelone i Juventusa.

Razlog tome je planirana Superliga od koje se trojac, za razliku od ostalih devet članova osnivača, među kojima su Liverpool, Manchester City, Manchester United, Chelsea, Tottenham Hotspur, Arsenal, Atletico Madrid, Milan i Inter iz Milana, još nije službeno distancirao.

- Uefini etički i disciplinski inspektori imenovani su za provođenje disciplinske istrage zbog mogućeg kršenja UEFA-inih zakonskih okvira od strane Real Madrida, Barcelone i Juventusa u vezi s takozvanim projektom "Superlige", stoji u objavi krovne europske nogometne organizacije. 

Među disciplinskim kaznama za kršenje statuta Uefe, za klubove su najteže izbacivanje iz trenutnih ili budućih natjecanja, a za dužnosnike zabrana aktivnosti u vezi sa nogometom.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!