13:38 / 17.05.2020.

Autor: I.L./Hina

UEFA planira sezonu 2019./2020. završiti u kolovozu

Prvi susret osmine finala između Lyona i Juventusa odigran je 26. veljače 2020. (Foto: EXPA/PIXSELL)

Prvi susret osmine finala između Lyona i Juventusa odigran je 26. veljače 2020. (Foto: EXPA/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Čeferin se nada da će najmanje 80 posto liga završiti svoja prvenstva.
UEFA planira završiti sezonu 2019./20. do kolovoza, uključujući i Ligu prvaka i Europsku ligu, izjavio je predsjednik Europske nogometne federacije Aleksander Čeferin.

Većina je europskih liga prekinuta sredinom ožujka zbog COVID-19, ali neke su lige najavile nastavak prvenstva u nadolazećim tjednima. Francuska i nizozemska liga su otkazale nastavak prvenstva i proglasile prvake, a njemačka Bundesliga je jučer nastavila prekinuto prvenstvo i Čeferin se nada da će najmanje 80 posto liga krenuti tim putem i završiti svoje prvenstvo.

- Imamo ideju, ali moramo pričekati izvršni odbor UEFA-e da potvrdi datume. Mogu reći da će europska sezona biti završena, ako sve bude kako to sada vidimo, u kolovozu, rekao je Čeferin za beIN Sports i dodao: - Kako sada stvari stoje, siguran sam da možemo završiti europsku sezonu, a to znači i UEFA-ina natjecanja. Mislim da će većina liga završiti svoja prvenstva. One koje neće, to je njihova odluka. No i dalje će morati igrati kvalifikacije ako žele sudjelovati u UEFA-im natjecanjima.

I Liga prvaka i Europska Liga još moraju završiti svoju osminu finala.

PSG, koji je proglašen francuskim prvakom, treba igrati uzvratnu utakmicu osmine finala u gostima nakon što je francuska vlada objavila da se natjecanja u profesionalnim sportovima u Francuskoj mogu vratiti tek u rujnu.

- PSG i Lyon će morati organizirati utakmice u Francuskoj, rekao je Čeferin. - Ako to ne bude moguće, onda će morati to učiniti na neutralnom terenu. Ako ne možete igrati u svojoj zemlji, onda to morate organizirati na neutralnom terenu. Ne vidim razlog zbog kojeg im francuska vlada ne bi dopustila da organiziraju utakmicu bez gledatelja, ali vidjet ćemo. To je izvan moje moći, naglasio je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!