UEFA otvorila proces za domaćinstvo EURA 2028.

12.10.2021.

16:23

Autor: A.M./Hina

Logo UEFA-e

Logo UEFA-e

Foto: OShuma / Shutterstock.com

Europski nogometni savez (UEFA) pokrenuo je kandidacijski proces za domaćina Europskog prvenstva 2028., prvog koje bi moglo kolidirati s održavanjem Svjetskog prvenstva, podrže li tijela Međunarodne nogometne federacije (FIFA) prijedlog o održavanju svjetskih smotri svake dvije godine.

Zemlje se mogu kandidirati za domaćina samostalno, a postoji mogućnost i za zajedničku kandidaturu, ali ona mora biti geografski kompatibilna. Pan-europsko prvenstvo, kakvo je bilo održano ove godine, više nije poželjna opcija.


Oni koji će se prijaviti za domaćina moraju prijaviti deset stadiona, a najmanje jedan od njih mora imati minimalan kapacitet za 60.000 gledatelja.


Prijave zainteresiranih će se primati do 23. ožujka sljedeće godine, a UEFA će 5. travnja objaviti koje će zemlje ući u uži izbor za domaćinstvo. Pobjednička kandidatura ili kandidature će biti obznanjeni u rujnu 2023., objavili su iz UEFA-e.


Domaćin EURA 2024. je Njemačka.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!