17:06 / 23.02.2021.

Autor: Hina

UEFA otkazala završnicu EURA U-19

Ilustracija - Nogomet

Ilustracija - Nogomet

Foto: Sanjin Strukić / PIXSELL

Europski nogometni savez (UEFA) otkazala je završnice Europskog prvenstva do 19 godina za nogometaše i nogometašice zbog utjecaja pandemije COVID-19.

Muški turnir trebao se održati u Rumunjskoj od 30. lipnja, a ženski u Bjelorusiji od 21. srpnja.

- Donoseći ove odluke, Izvršni odbor UEFA-e primio je na znanje da će se s trenutnim vladinim ograničenjima putovanje ekipa i održavanje mini turnira pokazati vrlo teškim. Konzultirane su sve članice UEFA-e koje su podržale odluku. Iako je žalosno što se u tekućoj sezoni ne mogu održavati nijedna natjecanja za mlade, zdravlje i sigurnost mladih sportaša moraju biti prioritet u trenutnim okolnostima, objavila je UEFA u priopćenju.

Glavni grad Rumunjske Bukurešt jedan je od 12 gradova domaćina odgođenog EURA 2020., a UEFA će odluku o planovima za taj događaj donijeti 5. ožujka.

Gradovi domaćini EURA su Glasgow, Dublin, Bilbao, Amsterdam, Kopenhagen, München, Rim, Sankt Peterburg, Bukurešt, Budimpešta i Baku, s polufinalom i posljednjim setom za londonski stadion Wembley.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!