19:08 / 30.08.2019.

Autor: I.L.K./Hina

UEFA ograničila cijene ulaznica za gostujuće navijače

Rosenborg BK - GNK Dinamo. Navijači Dinama, Bad Blue Boys (Jurica Galoic/PIXSELL)

Rosenborg BK - GNK Dinamo. Navijači Dinama, Bad Blue Boys (Jurica Galoic/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Prošle su sezone cijene ulaznica za gostujuću tribinu na Barceloninu stadionu Camp Nou iznosile čak 119 eura.
Europski nogometni savez (UEFA) postavio je gornju granicu za cijene ulaznica za gostujuće navijače na utakmicama Lige prvaka, odnosno Europske lige u ovoj sezoni. Maksimalna cijena za goste na utakmicama Lige prvaka bit će 70 eura, a na utakmicama Europske lige 45 eura.

- Navijači su duša igre i oni koji slijede svoje ekipe na gostujuće utakmice stoga moraju imati pristup ulaznicama po razumnoj cijeni. Moramo poštivati i troškove putovanja, prokomentirao je ovu odredbu predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin.

- Uvođenje ovog plafona predstavlja napredak na kojemu čestitamo UEFA-i. Ovim će se stati na kraj slučajevima kada se cijene dižu u nebu, ali i dalje smatramo kako je postavljena granica previsoka, objavila je Udruga europskih nogometnih navijača.

Prošle sezone su se navijači Manchester Uniteda i Liverpoola žalili na previsoke cijene ulaznica za gostujuću tribinu na Barceloninu stadionu Camp Nou koje su iznosile čak 119 eura.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!