17:05 / 02.03.2020.

Autor: K.L./Hina

UEFA: Odigravanje utakmica ne ovisi o nama, već o vladama

Foto: REUTERS/Anton Vaganov/File Photo

Foto: REUTERS/Anton Vaganov/File Photo

Foto: - / REUTERS

"U kontaktu smo s lokalnim vlastima i postupat ćemo onako kako nam one kažu", kazali su iz Uefe.
Izvršni odbor Europskog nogometnog saveza (UEFA) na sastanku održanom u ponedjeljak u Amsterdamu raspravljao je i o mogućnosti otkazivanja utakmica zbog širenja epidemije koronavirusa, uključujući i onih u dodatnim kvalifikacijama za ovogodišnji EURO koje su zakazane za kraj ožujka, te je zaključio kako ta odluka nije u nadležnosti UEFA-e već vlada i zdravstvenih organizacija u svakoj od država.
- U kontaktu smo s lokalnim vlastima i postupat ćemo onako kako nam one kažu. Mi smo tu nemoćni, u rukama smo onih koji su stručnjaci za ovakve situacije, izjavio je glasnogovornik UEFA-e.

Utakmice dodatnih kvalifikacija za ovogodišnji EURO, koji bi se trebao održati od 12. lipnja do 12. srpnja u 12 različitih gradova, u kojima će se 16 reprezentacija boriti za preostala četiri mjesta prema programu bi se trebale igrati 26. i 31. ožujka.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!