15:52 / 13.08.2020.

Autor: I.L./Hina

UEFA o utakmicama Lige nacija na neutralnom terenu

Foto: REUTERS/Denis Balibouse

Foto: REUTERS/Denis Balibouse

Foto: - / REUTERS

UEFA je danas otkazala prvenstvo za nogometašice U-17 u Švedskoj.
Utjecaj pandemije koronavirusa mogao bi navesti UEFA-u da neke od utakmica Lige nacija organizira na neutralnom terenu, a odluka o tome bi mogla biti donesena prije finala Lige prvaka koje se igra 23. kolovoza.

Prva dva kola Lige nacija se igraju od 3. do 8. rujna, a s obzirom na zdravstvenu situaciju u Europi gdje u nekim zemljama raste broj zaraženih, UEFA želi izbjeći situaciju u kojoj bi utakmice bile otkazane u zadnji trenutak.

- Bliska suradnja između svih reprezentacija i UEFA-e bit će nužna kako bi se osiguralo regularno organiziranje svih utakmica. Mogućnost igranja međunarodnih utakmica na neutralnom terenu ne može biti odbačena na ovoj razni, objavila je UEFA prošli tjedan.

U četvrtak je UEFA otkazala prvenstvo za nogometašice U-17 koje se trebalo igrati u Švedskoj, a odgodila je turnir za mlade nogometaše U-19 kao i neka druga natjecanja.

Trenutačno UEFA inzistira da se sve utakmice igraju bez gledatelja, ali postoji pritisak iz nekih zemalja gdje se zdravstvena situacija poboljšala da se dopusti ograničeni broj gledatelja na tribinama.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!