20:12 / 24.04.2018.

Autor: HRT

Uefa na tri sezone izbacila Panathinaikos iz Europe

-

-

Foto: - / -

UEFA je izbacila grčkog velikana Panathinaikos na tri sezone iz europskih natjecanja nakon što nije uspio ispuniti financijske zahtjeve.
Europska nogometna federacija izbacila je grčkog velikana Panathinaikos na tri sezone iz europskih natjecanja nakon što nije uspio ispuniti financijske zahtjeve.
UEFA je kaznila 'Pao' i sa 100.000 eura.
Grčki velikan i nekada jedan od većih europskih klubova u teškoj je financijskoj situaciji. Pad atenskog kluba, koji je 20 puta bio grčki prvak, počeo je u rujnu prošle godine nakon što je klub napustio vlasnik Giannis Alafouzos zbog osobnih financijskih problema.
Nogometaši su zadnju plaću primili u listopadu prošle godine, a vodstvo Grčke lige nedavno je klubu oduzelo tri boda zbog toga što njemačkom igraču Jensu Wemmeru duguje oko 500.000 eura. To je drugi put u vrlo kratkom razdoblju da su mu oduzeti bodovi, jer su mu ove sezone oduzeta i dva boda zbog navijačkih nereda.
Panathinaikos je posljednji put bio grčki prvak 2010. godine.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!