UEFA kaznila osam klubova zbog kršenja financijskog "fair-playa"

02.09.2022.

19:42

Autor: K.L./Hina

Aleksandar Čeferin, predsjednik Uefe

Aleksandar Čeferin, predsjednik Uefe

Foto: Louiza Vradi / REUTERS

Europski nogometni svez (UEFA) financijski je kaznio osam klubova zbog kršenja financijskog "fair-playa", najveću kaznu morat će platiti francuski prvak Paris SG, a među kažnjenima su i sva tri talijanska velikana Milan, Inter i Juventus.

Uz njih, kažnjena su još dva francuska prvoligaša, Marseille i Monaco, jedan talijanski, Roma, te turski velikan Besiktas.

Paris SG kažnjen je sa 65 milijuna eura od kojih 10 milijuna mora platiti u punom iznosu, dok je preostali iznos podložan balansiranju troškova u sljedeće tri godine.

Drugi najveći dužnik je Roma koja je kažnjena sa 35 milijuna eura, od kojih će morati platiti pet milijuna, dok za ostatak ima rok od četiri godine za balansiranje troškova.

Ostalih šest klubova kažnjeno je s ukupno 72 milijuna eura od kojih će Inter  morati odmah platiti četiri, Juventus 3.5, a Milan dva milijuna eura, dok su Besiktas, Marseille i Monaco kažnjeni s manje od milijun eura, Besiktas sa 600.000, a Marseille i Monaco sa po 300.000 eura.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!