13:09 / 30.03.2018.

Autor: A.M./Hina

UEFA izbacila Skenderbeu iz Europe na 10 godina, Albanci ogorčeni

Skenderbeu s Dinamom u pretkolu Europske lige 2017. godine (Foto: Marko Prpić/PIXSELL)

Skenderbeu s Dinamom u pretkolu Europske lige 2017. godine (Foto: Marko Prpić/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Albanski Skenderbeu isključen je na 10 godina iz europskih natjecanja i mora platiti kaznu od milijun eura zbog namještanja utakmica!
Albanski nogometni prvoligaš Skenderbeu isključen je na 10 godina iz europskih natjecanja i mora platiti kaznu od milijun eura zbog namještanja utakmica! Na ovu je odluku albanski klub najavio žalbu Sportskom abritražnom sudu (CAS) i Vrhovnom sudu u Švicarskoj.
Poslije odluke UEFA jedini način da zaštitimo klub je da se žalimo. Jasno je svim Albancima da sportska pravda UEFA-e uvijek ide na ruku privatnim interesima institucije i njenih partnera, stoji u priopćenju Skenderbeua, koji odbacuje optužbe i odluku Disciplinske komisije UEFA-e.
Albanski klub, suparnik zagrebačkog Dinama u doigravanju za Ligu prvaka 2015. i u doigravanju za Europsku ligu 2017. godine, prošle je godine izbačen iz Europe na jednu godinu, jer je navodno od 2011. godine namjestio više od 50 utakmica u europskim utakmicama i u Albaniji, ali je UEFA tada najavila strožu kaznu.
Sigurni smo da će nezavisno tijelo potvrditi našu nevinost i srušiti ovu apsurdnu odluku UEFA-e, dodaje se u priopćenju Skenderbeua.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!