18:05 / 14.05.2020.

Autor: K.L./Hina

UEFA i Real Madrid pomažu ugroženoj djeci

Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)

Foto: - / -

Realov direktor Emilio Butragueno naglasio je kako postoji "globalna osjetljivost prema onima kojima je to najpotrebnije".
Europska nogometna federacija (UEFA) i španjolski velikan Real Madrid su preko svojih zaklada pokrenuli zajedničku akciju pomoći ugroženoj djeci diljem Europe.

UEFA-ina zaklada za djecu i Fondacija Madrid udružile su se kako bi djeci pružili priliku sudjelovati u sportskim, obrazovnim i društvenim aktivnostima koje su ključne za njihov razvoj.
U organizaciji dviju zaklada u programu će sudjelovati 600-tinjak dječaka i djevojčica iz Italije, Portugala, Rumunjske, Velike Britanije i 14 madridskih škola.
Program nudi mladima mogućnost sudjelovanja u tjednim treninzima i turnirima, te interakciju s vršnjacima slijedeći isti obrazovni kurikulum koji je osmislila Zaklada Real Madrid.
- Nakon što sam imao priliku biti osobno uključen u razne projekte, vidio sam da je nogomet izuzetno moćno sredstvo, rekao je predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin.
- Bilo da se radi o izbjegličkim kampovima širom svijeta, nemirnim predgrađima europskih gradova ili zaboravljenim konfliktnim zonama, sve aktivnosti koje podržava UEFA-ina Zaklada za djecu ojačale su moju želju da europski nogomet preuzme svoju ulogu u društvenom razvoju mladih diljem svijeta, dodao je prvi čovjek europskog nogometa.
Realov direktor Emilio Butragueno naglasio je kako postoji "globalna osjetljivost prema onima kojima je to najpotrebnije".
- Svi smo igrali nogomet na ulici, barem oni iz moje generacije. Ideja je bila približiti se toj djeci i koristiti nogomet kao edukativni alat za prijenos vrijednosti. Nogometni svijet je, općenito, velikodušan, kao što je to općenito u svijetu sporta. Postoji globalna osjetljivost prema onima kojima je to najpotrebnije, naglasila je legenda "Kraljevskog kluba".

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!