UEFA dopustila registraciju novih igrača zbog krize u Ukrajini

21.03.2022.

20:46

Autor: I.Ž.K./HRT/Hina

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Ververidis Vasilis / Shutterstock

Europski klubovi mogu prijaviti najviše dva igrača iz ruskih i ukrajinskih klubova, koji ispunjavaju uvjete za preostale utakmice u ovogodišnjim kontinentalnim natjecanjima s obzirom na situaciju nakon ruske invazije na Ukrajinu, priopćila je u ponedjeljak UEFA.

FIFA je ranije ovoga mjeseca dopustila stranim igračima i trenerima da privremeno napuste ruske i ukrajinske klubove i potpišu za nove momčadi zbog krize.

- Izvršni odbor UEFA-e danas je odlučio izmijeniti propise UEFA Lige prvaka za sezonu 2021./22., UEFA Europske lige 2021./22. i UEFA Europske konferencijske lige 2021./22. te omogućiti klubovima da registriraju najviše dva nova igrača koji ispunjavaju uvjete, navodi se u priopćenju UEFA-e.

- Izvršni odbor UEFA-e odlučio je uključiti odredbu kojom se klubovima dopušta da registriraju najviše dva dodatna igrača, koji su prethodno bili registrirani u klubu povezanom s Ukrajinskim nogometnim savezom (UAF) ili Ruskim nogometnim savezom (FUR) i čiji su ugovori suspendirani.

Ova se odluka odnosi i na ekipe koje se natječu u ženskoj Ligi prvaka.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!