UEFA donira milijun eura za pomoć djeci u Ukrajini

08.03.2022.

11:53

Autor: I.L./HRT/Hina

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Yara Nardi / REUTERS

Članovi povjerenstva Zaklade za djecu Europskog nogometnog saveza (UEFA) s predsjednikom krovne organizacije europskog nogometa Aleksanderom Čeferinom odlučili su ovogodišnji fond od milijun eura prenamijeniti te cijeli iznos dodijeliti za pomoć djeci u Ukrajini i izbjeglicama u susjednim zemljama.

Tim sredstvima će se financirati inicijative udruga članica i dobrotvornih udruga UEFA-e usredotočene na prava djece, a njihove potrebe procjenjivat će se u suradnji s udrugama članicama i lokalnim partnerima.


Zaklada za djecu UEFA-e odlučila je osnovati i posebni fond iz kojega je izdvojila dodatnih 100 tisuća eura za pomoć ukrajinskoj djeci i izbjeglicama.


- Djeca su vrlo ranjiva skupina tijekom sukoba i naša je dužnost pomoći djeci u obrani temeljnih prava i zdravlja. Zahvaljujući solidarnosti europskog nogometa i podršci naših partnera, osigurat ćemo pomoć koja je djeci u Ukrajini i susjednim zemljama hitno potrebna, rekao je Aleksander Čeferin.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!