UEFA će obaviti neovisnu istragu o kaosu prije finala Lige prvaka

30.05.2022.

22:02

Autor: K.L./Hina

Policija ispred stadiona

Policija ispred stadiona

Foto: Kai Pfaffenbach / REUTERS

Europska nogometna organizacija (UEFA) najavila je kako će provesti neovisnu istragu o svemu što je prethodilo finalnom susretu Lige prvaka u Parizu, a odnosi se na navijački kaos prilikom ulaza u stadion.

UEFA je naručila neovisno izvješće o svim događajima uoči finalne utakmice Liverpoola i madridskog Reala. Prikupit će se dokazi sa svih strana i objaviti zaključci neovisnog izvješća. Kada sve bude okončano UEFA će odlučiti o idućim koracima, priopćeno je iz kruga Europske nogometne organizacije.

Na udaru kritika javnosti našla se UEFA kao organizator tog susreta, a prvotno je cijeli kaos objašnjen navodima da se pokušao spriječiti ulaz velikog broja navijača s lažnim ulaznicama.

Francuska policija i tamošnji visoki dužnosnici za kaos su okrivili engleske navijače koji su navodno bili vlasnici tih lažnih ulaznica, dok su engleski mediji pisali o potpunoj neorganizaciji u kojoj su čuvari reda na kraju primjenjivali silu i suzavce na navijačima Liverpoola.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!